وضعیت وخیم زندانی سیاسی مجید اسدی در اعتصاب غذا ،تحت بازجویی، بابت گشودن پرونده جدید در دوران حبس
صبح روز چهارشنبه ۱ مردادماه ۹۹ سه زندانی سیاسی به نام های «مجید اسدی»، «محمد بنازاده امیرخیزی» و «پیام شکیبا» برای بازجویی از پرونده جدیدی که در ایام دوران محکومیتشان برای آنها باز شده بود، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.
مجید اسدی، زندانی سیاسی علیرغم شرای نامناسب جسمی از اول مردادماه در اعتراض دست به اعتصاب غذا زده است
او نیاز به درمان و اقدام فوری پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان دارد
ادامه
نرگس محمدی فعال حقوق بشر و ۶زن دیگر در زندان زنجان به کرونا مبتلا شدند
زندانی سیاسی نرگس محمدی فعال حقوق بشر به همراه ۶زن دیگر در زندان زنجان با علائم خطرناک کرونا مواجه است. این زنان زندانی از تست کرونا و و دسترسی به درمان محرومند.
وضعیت نرگس محمدی نگران کننده اعلام شده است. خانم محمدی و ۶زن دیگر زندانی بیش از یک هفته است که دچار بی حسی، بی حالی و استخوان درد شده و حس بویایی خود را به طور کامل از دست داده اند.
نرگس محمدی: مرا به جایی فرستادند که هر لحظه شاهد اجرای اعدام باشم
زندانی سیاسی نرگس محمدی طی ملاقاتی که در روزهای اخیر با مادرش عذرا بازرگان داشته به شکنجه های روانی بر اثر مشاهده اعدام زندانیان در زنجان اشاره کرده است.
خانم بازرگان صحبتهای دخترش را این چنین شرح داد، «نرگس می گفت که ۲روز پیش هم یکی از همبندی هایش را پس از ۶سال انتظار اعدام کردند. اعدامی ها ۲۴ساعت قبل از اجرای حکم در سلول انفرادی قرنطینه منتقل می شوند و این مدت زمان، وقایع اتفاقی هم برای اعدامی و هم برای هم بندانش شکنجه روانی هولناکی است.»
زندانی سیاسی نرگس محمدی از رفتن به «دادگاه نمایشی» خودداری می کند
در اسفند ماه ۹۸، دو پرونده جدید به او تفهیم شده بود. آخرین جلسه دفاع این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۶اردیبهشت ماه ۹۹ با حضور بازپرس شعبه دو دادسرای زنجان در بند زنان این زندان برگزار شده بود.
نرگس محمدی اتهاماتی که علیه وی مطرح شده است را بی اساس و کذب خواند و آنها را نقض صریح قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین نقض حقوق انسانی خود و قابل پیگرد دانسته است.
زندانی سیاسی نرگس محمدی: ایستاده، سال دیگری از حبس ظالمانه ام را آغاز می کنم
تلاش برای تحقق عدالت، آزادی و حقوق بشر ارزش از دست دادن تمام داشته هایم را دارد
زندانی سیاسی نرگس محمدی در آغاز ششمین سال از محکومیت خود در زندان طی نامه سرگشاده ای از وضعیت زنان زندانی نوشت که قربانی قوانین مردسالار در رژیم ملایان هستند. وی همچنین ابراز خوشحالی و غرور کرد از اینکه در مسیر دفاع از حقوق محرومان ایستادگی کرده است.
پایان مرخصی و بازگشت محمد نجفی، وکیل دادگستری به زندان اراکروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که در تاریخ ۱۲ فروردین از زندان به مرخصی اعزام شده بود، با پایان مدت مرخصی به زندان اراک بازگشت.
محمد نجفی بهمن ماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۳ «دادگاه» انقلاب تهران به ریاست «قاضی» شهمیرزادی به جهت ایراد سخنرانی در مراسمی در منزل گوهر عشقی (مادر وبلاگ نویس جان باخته ستار بهشتی) در سال ۹۵ به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
این وکیل دادگستری همچنین در پروندهای دیگر که در خصوص اتهام “توهین به خامنهای” توسط شعبه ۲ «دادگاه» انقلاب اراک به ۳ سال حبس تعزیری و در خصوص اتهام “نشر اکاذیب” توسط «دادگاه» کیفری اراک به ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، از اعتراض به رای «دادگاه» و یا تسلیم به رای خودداری کرده است.
تداوم محرومیت درمانی افشین بایمانی، در زندان رجایی شهر کرج
روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، افشین بایمانی، زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج در پی درد شدید در ناحیه قلب به بهداری زندان منتقل شد. آقای بایمانی که علیرغم مشکلات قلبی از دریافت خدمات درمانی محروم شده طی دو ماه اخیر دستکم ۳ مرتبه به بهداری زندان منتقل شد و هر بار پزشک زندان درخواست مجوز اعزام وی به بیمارستان خارج زندان را ارایه داد؛ با این حال این درخواستها با مخالفت امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی مواجه شده است. افشین بایمانی که بیستمین سال از حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری میکند، در سال ۷۹ به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد، این حکم در «دادگاه» تجدید نظر تایید شد اما پس از ۶ سال به حبس ابد تقلیل یافت.
ادامه
سازمان عفو بین الملل خواهان آزادی بلادرنگ تمام زندانیان عقیدتی می شود
سازمان عفو بین الملل با توجه به شیوع ویروس کرونا با صدور بیانیه ای روز ۱۵ اردیبهشت ۹۹ (۴ مه ۲۰۲۰) اعلام کرد که زندانیان عقیدتی در معرض مخاطرات بیشتری قرار گرفته اند و خواهان آزادی بی درنگ و بی قید و شرط تمام زندانیان عقیدتی شد.
سائورو اسکارپلی، مدیر بخش کارزارهای عفو بین الملل در این رابطه گفت، «در حالی که ویروس ویرانگر کرونا سرتاسر دنیا را در مینوردد، بیم آن میرود که زندانها به کانونهای خطرناکی برای شیوع این ویروس تبدیل شوند. در حال حاضر، بیش از همیشه اهمیت دارد که دولتها برای محافظت از همهی کسانی که پشت میلههای زندانها به سر میبرند بیدرنگ وارد عمل شوند، و از جمله به آزادسازی همه افرادی اقدام کنند که تنها به دلیل بهرهگیری مسالمتآمیز از حقوق خود به زندان افتادهاند.»
در این بیانیه از جمله به نسرین ستوده وکیل حقوق بشر ایرانی اشاره شده و آمده است، «نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر ایرانی، از دیگر زندانیان عقیدتی است. او ۱۳ ژوئن ۲۰۱۸ بازداشت شده و به دنبال دو محاکمه به شدت ناعادلانه، به ۳۸ سال و ۶ ماه حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد. اتهامات او به ابراز مخالفتش با قوانین حجاب اجباری، از جمله «تشویق به فساد و فحشا» و «تظاهر به گناه … از طریق کشف حجاب در ملأ عام»، و همچنین اقدامات کنشگرانهاش برای مبارزه با حکم اعدام مربوط میشد.»
سازمان عفو بین الملل از دولت ها خواست تا «پرونده های زندانیان بلاتکلیف و نیز زندانیان نوجوان را مورد بازبینی قرار داده، و آزاد سازی زودهنگام، موقت، یا مشروط زندانیانی را که بیشتر در معرض خطرند، از جمله سالمندان و افرادی که مشکلات پزشکی دارند، مد نظر قرار دهند.»
در این بیانیه از جمله به نسرین ستوده وکیل حقوق بشر ایرانی اشاره شده و آمده است، «نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر ایرانی، از دیگر زندانیان عقیدتی است. او ۱۳ ژوئن ۲۰۱۸ بازداشت شده و به دنبال دو محاکمه به شدت ناعادلانه، به ۳۸ سال و ۶ ماه حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد. اتهامات او به ابراز مخالفتش با قوانین حجاب اجباری، از جمله «تشویق به فساد و فحشا» و «تظاهر به گناه … از طریق کشف حجاب در ملأ عام»، و همچنین اقدامات کنشگرانهاش برای مبارزه با حکم اعدام مربوط میشد.»
سازمان عفو بین الملل از دولت ها خواست تا «پرونده های زندانیان بلاتکلیف و نیز زندانیان نوجوان را مورد بازبینی قرار داده، و آزاد سازی زودهنگام، موقت، یا مشروط زندانیانی را که بیشتر در معرض خطرند، از جمله سالمندان و افرادی که مشکلات پزشکی دارند، مد نظر قرار دهند.»
زندانی سیاسی فاطمه مثنی جهت تحمل حبس توسط مأموران
دادستانی بازداشت شد
روز ۱۷اردیبهشت ۱۳۹۹، زندانی سیاسی فاطمه مثنی توسط مأموران دادستانی بازداشت و جهت تحمل ادامه دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد.
زندانی سیاسی فاطمه مثنی روز ۱۲فروردین ۹۹، با تودیع قرار وثیقه از بند زنان اوین به مرخصی اعزام شده بود.
بنابر شواهد یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی مأمورانی که خود را از دادستانی معرفی کرده بودند، عصر روز چهارشنبه ۱۷اردیبهشت ۹۹ بدون اعلام قبلی زندانی سیاسی فاطمه مثنی را که در مرخصی بود به طرز وحشتناکی در مقابل چشمان دختر کوچک و پسرش دستبند زدند و او را به همراه خود برده و به زندان اوین منتقل کردند.
فاطمه مثنی و همسرش حسن صادقی روز ۹بهمن ۱۳۹۱ به دلیل برگزاری مراسم ترحیم برای پدر حسن صادقی که از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران بود، به صورت خانوادگی به همراه دو فرزند خود بازداشت شده بودند.
مهین اکبری ، از زندانیان سیاسی هوادار سازمان مجاهدین خلق
در دهه شصت مجددا بازداشت شد.
مهین اکبری پنجاه و هفت ساله از زندانیان سیاسی دهه شصت ،
در حدود بیست روز پیش در یورش وحشیانه ماموران اطلاعات رشت در منزل مسکونیش دستگیر
و به شکنجه گاه اطلاعات رشت انتقال و پس از بازجوییهای درازمدت همراه با شکنجه های
جسمی و روحی به بند زنان زندان لاکان رشت منتقل شده است وی که مبتلا به انواع بیماریها
از جمله دیسک کمر که مدتی پیش تحت عمل جراحی قرار گرفته بود و دوران درمان را میگذراند
و بیماریهای دیگر از جمله قند و فشارخون بالا میباشد .
آخرین خبر از وضعیت مهین اکبری حاکی ازتحت فشار بودن و عدم امنیت جانی وی در میان
زندانیان زن با جرایم خطرناک و همچنین عود کردن بیماریها و وخامت حال اوست اتهام فساد فی الارض برای فعالان محیطزیست
قتل مشکوک یک
فعال محیطزیست
تروریسم، دستگیریهای گسترده، پروندهسازی و سر به نیست کردن
زندانیان ابزار نظام برای مقابله با قیام
دادستان جنایتکار رژیم آخوندی برای پنج تن از فعالان محیطزیست
که ۹ماه پیش توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شده بودند، بدون ذکر هیچ جزییاتی
کیفرخواستی با اتهام «افساد فی الارض» صادر نموده و اعلام کرد پروندههای آنها
آماده ارسال به دادگاه است. (خبرگزاری سپاه پاسداران –فارس-۲۹مهر). این در حالیست
که پیش از این قضاییه رژیم اتهام آنها را جاسوسی اعلام کرده بود.
۸تا ۱۸سال زندان و تبعید برای شش هوادار مجاهدین در یاسوج و گچساران
بهخاطر به آتش کشیدن تصاویر منحوس خمینی و خامنهای و شعار مرگ بر خامنهای-درود بر رجوی
آخوند دژخیم مزارعی، رئیس کل دادگستری رژیم در کهگیلویه و بویراحمد، اعلام کرد شش متهم از مجاهدین بهخاطر شعارنویسی، توهین به مقدسات (ولایت فقیه) و آتش زدن «بنرهای تبلیغاتی منقش به تمثال شخصیتهای ملی و مذهبی» صادر شد و آنها «به حبس و نفی بلد از ۸تا ۱۸سال محکوم شدند» (خبرگزاری حکومتی ایسنا-۲۵مهر۹۷).
به گفته رئیس کل دژخیمان نظام در کهگیلویه و بویراحمد «معاندین نظام... پس از ارتکاب جرم، از اقدامات خرابکارانه، عکس و فیلم تهیه و برای سرکردگان خود ارسال میکردند».
آخوند مزارعی با بلاهت افزود: «دستگیری این افراد از عنایات خاصه حق تعالی و حضرت ولی عصر به این نظام است».
او همچنین در یک ژست مسخره و میان تهی گفت: «دستگاه قضایی و اداره کل اطلاعات استان با تشکیل گروه ویژه، با رصد و گسترش چتر اطلاعاتی و اعمال تکنیکهای فنی، عکس و فیلمهای ارسالی این گروه معاند را تهیه کرده و آنها را در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر کردند»!
محکومیت پنج تن از بازداشت شدگان قیام مردادماه تهران به زندان
بیدادگاه رژیم برای ۵تن از بازداشت شدگان قیام مرداد ماه
در تهران شش ماه تا یک سال زندان حکم صادر کرد.
بر اساس این حکم، بیدادگاه رژیم در تهران برای صبا کرد
افشاری، یاسمن آریانی و آذر حیدری، هر کدام یک سال زندان و مژده رجبی و نیلوفر
همافر را به شش ماه زندان محکوم کرد.
این دختران جوان ۱۱مرداد سال جاری در جریان تجمع مقابل پارک
دانشجو بازداشت و ابتدا به زندان قرچک ورامین و پس از دو ماه به اوین منتقل شدند.
ندا یوسفی به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد
ندا یوسفی در میان بازداشت شدگان در اعتراضات سراسری دی ماه
در شهرستان شازند، در دادگاه تجدیدنظر در تاریخ ۱۱مهر ماه، به یک سال حبس تعزیری و
۷۴ ضربه شلاق با احتساب ایام بازداشتی قبلی، محکوم شد.
فراخوان عفو بینالملل برای آزادی دستگیر شدگان تظاهرات خوزستان
عفو بینالملل امروز ۱۶تیر ۹۷ گزارشی با این
عنوان منتشر کرد: ایران، حق داشتن آب آشامیدنی سالم را تضمین کند و تظاهر کنندگان
مسالمتآمیز در خوزستان را آزاد کند.
عفو بینالملل با اشاره به سرکوب تظاهر کنندگان در شهرهای
مختلف خوزستان و استفاده رژیم از سلاح گرم علیه تظاهر کنندگانی که خواستار آب آشامیدنی
بودند نوشت: رژیم ایران باید تضمین بدهد هر کسی که صرفاً بهخاطر انجام حق تجمع
مسالمتآمیز بازداشت شده است آزاد شود و باز داشت شدگان تحت شکنجه یا سایر
سوءرفتارهای آزادی تعلیقی قرار نگیرند..ادامه
ادامه بازداشت هموطنان عرب خوزستان همزمان در عید
فطر
روز پنجشنبه ۲۴خردادماه ۹۷ شماری از هموطنان
عرب ساکن اهواز توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل
شدند. این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر صورت گرفت.
بی خبری از میترا علیزاده زن جوانی که درجریان قیام کرمانشاه دستگیر شد
پس از ۵ ماه که از تظاهرات مردم کرمانشاه در ۸
دی ۹۶ گذشته، از وضعیت دختر بازداشتی به نام میترا علیزاده اطلاعی در دست نیست.
پس از گذشت ۲۰ روز از بازداشت دو زن در اهواز از
وضعیت و محل بازداشت آنها اطلاعی نیست.
خانمها عزت کعبی و نادیا محمدی پور (حمیدی) هر
دو متأهل و از ساکنین خیابان ۱۲ کوی آسیه آباد اهواز، ۲۰ روز پیش توسط اطلاعات
اهواز بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده اند. خانواده آنها از پیگیری و مراجعه
به نهادهای امنیتی و دادگاه هنوز اطلاعی در خصوص محل بازداشت و وضعیت آنها به دست
نیاورده و نگران هستند.
از جمله سایر زنان دستگیرشده خالدیه طرفی و لیلا
بروایه نیز شناسایی شده و اسامی شان منتشر شده است.
از روز ۸ فروردین ۹۷، مردم اهواز و سایر شهرهای
خوزستان در اعتراض به توهین صدا و سیمای حکومتی به خلق عرب، دست به چندین روز
تظاهرات زدند. زنان در این اعتراضات حضور چشمگیری داشتند.
بیش از ۴۰۰ تن شامل دهها زن، در این اعتراضات
دستگیر شدند که قبلاً اسامی عایشه نیسی ۱۹ ساله، دانشجوی زبان انگلیسی دانشگاه پیام
نور اهواز، و خدیجه نیسی، منتشر شده بود.
جان بازداشت شدگان تظاهرات سراسری دی ماه ۹۶ در
زندان اوین درخطر است
ان بازداشت شدگان تظاهرات سراسری دی ماه ۹۶، در
زندان اوین در خطر است. بنا به گزارش های رسیده از بازداشت شدگان تظاهرات سراسری
«در بهداری اوین زندانبانان داروهای مشکوک و بدون نام و نشان بین زندانیان توزیع می
کنند.»
در این گزارش آمده است:« آنها خیلی راحت و با
کمترین تحقیق و پرسشی مسکن های قوی و مخصوصاً متادون بین زندانی ها توزیع می
کردند. حتی چند نفری روزهای چهارم و پنجم بازداشت خمار بودند. با سرد و گرم شدن
دائمی اتاقها تعداد زیادی سرما خوردند. چون حدوداً سه برابر ظرفیت بازداشتی داخل
قرنطینه ۲ اوین زندانی وجود داشت، که در نتیجه خیلی سریع و به صورت وسیعی ویروس به
سایر زندانیان سرایت کرد.
در این گزارش به خدمات پزشکی داخل زندان اشاره
کرده است: « به دفعات دیده میشد پزشک یا کسی که جای پزشک حضور داشت حتی جلوی
بازداشتیها گفته بود من تخصصی ندارم و نمیتوانم دارو تجویز کنم! با این حال اغلب
داروهای زیاد و بدون روکش که مشخص نبود چه دارویی هستند به بازداشتی ها داده میشد.
آنها از گفتن نام داروها امتناع می کردند. بسیاری از کسانی که روزهای اول دارو دریافت
کرده بودند تا دو یا سه روز حال بسیار بدی داشتند. به همین دلیل بازداشتیها از
مراجعه به پزشک و دریافت دارو وحشت دارند.»
نابه گزارشهای دریافتی تعداد بازداشتشدگان در
تمام شهرهای خوزستان از آغاز تظاهرات در
روز چهارشنبه هشتم فروردین تا کنون حداقل به ۴۰۰تن بالغ میشود. خبرها حاکی از این
است اکثر بازداشتشدگان نوجوان هستند.
بازداشتها در کوی انقلاب در اهواز طی روزهای ۱۵ و ۱۶فروردینماه؛ به بیش
از ۱۴۰نفر بالغ شده است.
در منطقه عین دو در اهواز نیز در روزهای ۱۵
و۱۶فروردین دهها تن بازداشت شدند.
نیروهای اطلاعاتی و امنیتی نیمهشب به خانهها
و منازل مردم هجوم برده و عدهیی را بهصورت خودسرانه بازداشت میکنند. بعضی از
والدین کودکان، بعد از مراجعه به ستاد خبری جهت کسب خبر از سرنوشت فرزندانشان نیز
بازداشت شدهاند.
روز جمعه دهم فروردين ۹۷ هزاران زن و مرد
خوزستانی به اعتراضات خود علیه اهانتهای صدا و سيمای رژیم ملایان به خلق عرب ادامه
دادند. حداقل دو زن در میان دستگیرشدگان شناسایی شده اند.
اين اعتراضات در مناطق و شهرهای مختلف از جمله
ماهشهر، شادگان و اهواز به طور مسالمت آميز برپا شد.
رژیم به جای عذرخواهی و پاسخگویی به خواسته های
مردم، نیروهای انتظامی و گارد ضدشورش را وارد کرد. نيروهای امنيتی با هجوم به
تظاهرات مسالمت آميز شهروندان عربزبان و با استفاده از گاز اشك آور و اسلحه گرم
با خشونت برخورد كردند. براثر این شلیک ها شماری از هموطنان مجروح شدند.
حداقل ۴۰ نفر در این اعتراضات که زنان عرب نیز
در آن شرکت فعال و گسترده داشته اند، دستگیر شده اند. حداقل دو زن به نامه های خدیجه
نیسی و عایشه نیسی در میان دستگیرشدگان می باشند.
در جريان تظاهرات ضد حكومتي در اهواز و ساير
شهرها شمار زيادي از مردم بهويژه جوانان دستگير شدند. گروهي از زنان در ميان
دستگير شدگان به چشم ميخورند
رژیم ضدکارگری آخوندی امروز یکشنبه 12فروردین
97 کارگران احضار شده نیشکر هفتتپه
را بازداشت کرد.
صبح امروز، کارگران احضار شده نیشکر هفت تپه به
بیدادگاه رژیم مستقر در دادگستری رژیم در شوش مراجعه کردند. افسر نگهبان اعلام کرد
که دادگاه تعطیل است، اما نیروی انتظامی حکم بازداشت را به کارگران ابلاغ و آنها
را بازداشت کرد.
اسامی تعدادی از کارگران معترض و محروم بازداشت
شده عبارتند از: سید حسن فاضلی، فواد بدوی، ساجد الکثیر، حسن الکثیر، محمد خنیفر،
سعید منصوری، حبیب چنانی، جاسم حمدانی، مهدی ثاعمی و چاسب حمدانی است.
دژخیمان زندان شیبان در اهواز، روز سهشنبه 7فروردین کاظم سواری را به قرنطینه این زندان منتقل کردند و از او خواستند که بگوید علی سواری بر اثر استعمال مواد مخدر فوت کرده است نه بهدلیل شکنجه!
کاظم سواری روز دوشنبه ۶فروردین ماه در زندان شیبان بهشدت شکنجه شده و دو پای او در اثر این شکنجه شکسته شدند.
در این شکنجه بیرحمانه در زندان و در مقابل چشم دیگر زندانیان دوست او زندانی دیگری به نام علی سواری جان خود را از دست داد. در کلیپی که بستگان زندانی از پیکر وی گرفتهاند آثار شکنجه به خوبی مشهود بود.
بهدنبال کشته شدن علی سواری در زیر شکنجه، خانواده و بستگان این زندانی روز چهارشنبه در اعتراض به این جنایت در مقابل این زندان اهواز تجمع کردند.
یوسف عمادی، زندانی سیاسی و هنرمند زندانی در
زندان اوین در پی مخالفت دستگاه قضایی با تقاضای مرخصی اش، نوروز امسال را نیز در
حبس سپری میکند، یوسف عمادی در نامه ای با خانواده هایی که در سال ۹۶ داغدار شدهاند،
ابراز همدردی کرده است.
این زندانی هنرمند در نامه اش نوشته است:« سالی
که گذشت سالی پر از اندوه و درد برای هم وطنان عزیزم، به ویژه مردمان پاک اندیش و
پر منش سرزمین عزیز کرمانشاه بود.سرزمینی که از هر کوچه و خانه ی آن آوای طرب انگیز
موسیقی برخاسته میشد،اینک از میان آوار همان خانه ها صدای ناله ی مویه ها برمی خیزد
و رقص چرخش دست های طنین انداز تنبورها را دهان. دست هایم بسته است و تنها کاری که
میتوانم بکنم این است که از اعماق قلبم با مردم داغدار این کهن زمین و جایگاه بزرگان
تاریخ موسیقی ایران همدردی نمایم.»
یوسف عمادی در مهرماه سال ۱۳۹۲ توسط نیروهای
اطلاعات سپاه بازداشت و به بند دو-الف زندان اوین منتقل شد. وی پس از دوران بازجویی
با قید وثیقه دویست میلیون تومانی از زندان آزاد گشت.
این هنرمند در دادگاه به ریاست قاضی مقیسه به
اتهام «توهین به مقدسات» به سه سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی محکوم گشته و
از دیماه سال ۹۵ در زندان اوین تحمل حبس میکند.
در شهریور ۹۶ یوسف عمادی در پرونده جدیدی که
توسط وزارت اطلاعات سپاه برای وی تشکیل شد، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال
حبس و دو سال تبعید به بوشهر محکوم گشت.
تعدادی از خانوادههای ساکن كوی زيتون كارمندی
اهواز روز جمعه ۲۵ اسفند ۹۶ توسط وزارت اطلاعات مورد حمله قرار گرفته و بیش از ۱۵
تن بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
وزارت اطلاعات بدون هیچ مجوزی این شهروندان را
دستگیر کرده است.
تاکنون هويت سه تن از بازداشت شدگان به نامهای مريم زبيدی
51 ساله و دو فرزندش بنيامين آلبوغبيش 28ساله و محمد علی آلبوغبيش 25 ساله مشخص
شده است
به رغم پایان تحقیقات مقدماتی و بازجویی از پریسا
رفیعی در زندان اوین، وزارت اطلاعات به دلیل آنچه بازجوی او «عدمهمکاری» خوانده
از آزادی این فعال دانشجویی خودداری میکند.
پریسا رفیعی، فعال صنفی-دانشجویی و دانشجوی
هنرهای زیبای دانشگاه تهران روز ششم اسفند توسط ماموران وزارت اطلاعات روبروی
دانشگاه تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. یکی از دوستان پریسا رفیعی
گفت: «بازجوی پرونده با پدر پریسا تماس گرفته و گفته اگر بخواهد همکاری نکند آزاد
نمیشود، یک بار هم تماس گرفته که چرا مصاحبه و شلوغکاری میکنید و این کارها
آزادی دخترتان را به تأخیر میاندازد.»
اگر چه دادگاه وکیل پریسا رفیعی را پذیرفته ولی
تا کنون وکیل این دانشجوی زندانی موفق به ملاقات او در زندان و یا دیدن پرونده
نشده است. وکیل گفت: «میدانیم که به بازپرسی رفته و تفهیم اتهام شده اما هنوز از
اتهاماتش دقیقاً خبر نداریم چون وکیل نتوانسته پرونده را ببیند، با خانواده ملاقات
نداشته و در تماس های تلفنی کوتاه هم فقط توانسته خبر بدهد که حالش خوب است.»
بازداشت شدگان در تجمع روز جهانی زن تفهیم
اتهام شدند. عمده اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است.
بعضی از بازداشت شدگان طی تماس تلفنی با
خانواده های خود گفتند که در سلول های جداگانه نگهداری می شوند و نسبت به شرایط
نامناسب بازداشت و وضعیت نامعلوم خود اعتراض دارند.
دست کم ۱۴ زن بازداشتشده به زندان قرچک منتقل
شدهاند و در تماس تلفنی با خانوادههایشان از عدم دسترسی مناسب به آب و وسایل
بهداشتی خبر دادهاند.
ﻣﻬﺸﻴﺪ ﭘﻮﺭﺍﺳﺪﯼ فارغ التحصیل فلسفه دانشگاه ﻋﻼﻣﻪ،
ﻣﺮﺿﻴﻪ ﺍﻣﻴﺮﯼ دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران و عاطفه خسروی کادر درمانگر هم
اکنون در بند عمومی زندان قرچک ورامین محبوس می باشند
مرضیه امیری، فعال دانشجویی و روزنامه نگار، پیش
از این نیز در جریان قیام سراسری در دیماه بازداشت و به مدت سه روز تحت بازجویی
قرار گرفته بود.
بنفشه جمالی، زهره اسدپور، پرستو الهیاری
فعالان حقوق زنان
سودابه رخش خبرنگارشرق
پیمان چهرازی شاعرامروز
از بازداشت شدگان درمراسم روز جهانی زن مقابل وزارت کار
آزاده بهکیش دختر محمودبهکیش از جان باختگان
تابستان سال ۶۷ از افراد دستگیر شده امروز هشت مارس میباشد.
دیگر بازداشت شدگان
مهرداد فلاحی
آذر گیلانی
علی سالم.
بهار اصلانی
می باشند
یورش رذیلانه نیروهای سرکوبگر به تجمع زنان در
تهران بهمناسبت روز جهانی زن
روز پنجشنبه ۱۷اسفند (۸مارس) بهمناسبت روز
جهانی زن گروهی از زنان شجاع در مقابل وزارت کار در خیابان آزادی تجمع کردند. آنها
پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته بود: نه به تبعیض جنسیتی؛ نه به
قانون تبعیض کار؛ دستمزد عادلانه و برابر برای زنان؛ آزادی، برابری، عدالت.
نیروهای سرکوبگر بهخصوص لباس شخصیها و
مزدوران زن که قبل از این تجمع در محل و در حالت آمادهباش بودند، برای جلوگیری از
شکلگیری این تجمع و پراکنده کردن جمعیت، آنها را وحشیانه مورد حمله قرار دادند و
با باتون و شوکر مضروبشان کردند. در این حمله رذیلانه دست کم ۲۰تن از زنان دستگیر
شدند.
نیروهای سرکوبگر از هر گونه عکس گرفتن و فیلمبرداری
از این تجمع جلوگیری میکردند. شماری از جوانان که به حمایت از این تجمع برخاسته
بودند نیز جزو بازداشتشدگان هستند. دستگیر شدگان را به کلانتری ۱۳۷ در خیابان گیشا
منتقل کردهاند.
مقاومت ایران عموم مراجع بینالمللی مدافع حقوق
زنان و حقوق بشر را به محکوم کردن یورش دیکتاتوری زنستیز حاکم بر ایران و اقدام
فوری برای آزادی دستگیر شدگان فرامیخواند و از عموم مردم بهویژه جوانان شجاع و
غیور میخواهد علیه سیاستهای این رژیم زنستیز و اقدامات سرکوبگرانهاش علیه زنان
میهنمان بهپاخیزند.
مریم شریعتمداری از معترضان به حجاب اجباری با
وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد
خانم شریعتمداری، ۳۲ ساله از دختران موسوم به خیابان
انقلاب است که اوایل اسفند با آویختن روسری خود بر چوبی در تهران بازداشت شده بود.
او با حمله یکی از ماموران نیروی انتظامی از روی جعبه تقسیم برق در خیابان انقلاب
به پائین پرتاب شد و زانویش آسیب دیده بود.
مریم شریعتمداری، پیشتر اعلام کرده بود که بیگناه
است و به همین علت تودیع وثیقه را نپذیرفته بود.
بسیاری از نهادهای حقوق بشری از جمله عفو بین
الملل از بازداشت بیش از ۳۵ زن که در اعتراض به حجاب اجباری در ایران بازداشت شده
اند، ابراز نگرانی کرده و خواهان آزادی آنها شده اند.
آزادی فعال مدنی محمود معصومی
محمود معصومی از فعالان مدنی بازداشت شده در
تاریخ ۱۲ بهمن که طی اقدام هماهنگ ماموران امنیتی به همراه دستکم شش تن از فعالان
مدنی بازداشت شده بود، امروز با تودیع وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه از زندان آزاد
شد.
پس از گذشت یک ماه از بازداشت تعدادی از فعالان مدنی در پرونده موسوم به “۱۲ بهمن”، از وضعیت پرونده “بهنام موسیوند”، “سعید اقبالی” و “نادر افشاری” همچنان خبری در دست نیست،
با وجود مراجعات مکرر خانوادههای اقبالی، افشار و موسیوند به نهادهای قضایی، همچنان وضعیت فرزندان آنان روشن نشده است. خانواده ها این نگرانی را دارند که فرزندانشان برای بیان اعتراف دروغین تحت فشار قرار گرفته باشند
آزادی شیما بابایی و داریوش زند همسرش با وثیقه از زندان
داریوش زند و شیما بابایی از فعالان مدنی بازداشت شده در ۱۲
بهمن پس از یک ماه بیخبری در زندان روز ۱۲ اسفند ماه ۱۳۹۶، موقتا تا زمان
برگزاری دادگاه با تودیع وثیقه از زندان اوین شد.
“سعید سیفی جهان” دیگر
متهم این پرونده در تاریخ ۷ اسفندماه سال جاری با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شد.
گزارشی از بازداشت زنان بخاطر اعتراض به حجاب اجباری
پلیس تهران روز دوازدهم بهمن اعلام کرد ۲۹ تن از زنان را به اتهام درآوردن روسری بازداشت کرده و تحویل مراجع قضایی داده است
آخرین نفر که فیلم آن در شبکه های اجتماعی پخش شد مریم شریعتمداری نام دارد او، ۳۲ ساله، دانشجوی رشته کامپیوتر
دانشگاه امیرکبیر است.و غروب روز جمعه چهارم اسفند ماه در اعتراض به حجاب اجباری
به بالای یکی از صندوقهای مخابرات خیابان انقلاب رفت و روسری سفیدش را در دست
تکان داد. طبق فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی از این حرکت انتقادآمیز منتشر
شده، نیروی پلیس از او میخواهد که پایین بیاید و از مردم هم که به تماشا ایستاده
بودند، میخواهد متفرقه شوند. مریم شریعتمداری از مامور نیروی انتظامی میپرسد
جرمش چیست و باید به چه جرمی پایین بیاید. مامور جرم او را «اخلال در نظم عمومی» میخواند.
مشخص نیست این مامور یا مامور دیگری از پشت سر مریم شریعتمداری را به پایین پرتاب
میکند. در اثر این پرتاب شدید پای مریم آسیب شدید میبیند. مورد عمل جراحی زانو
قرار گرفته و پنج بخیه خورده است بعد از عمل به زندان قرچک منتقل شده اما هنوز داروهای مورد نیاز به او در زندان داده نشده است.
مادر این دانشجوی بازداشت شده، نیز در اعتراض
به بازداشت دخترش به طور موقت بازداشت شده است.
روزنامه شرق در این رابطه نوشت میترا جمشیدزاده
مادر مریم در اعتراض به بازداشت دخترش به کلانتری وزرا مراجعه میکند. او در
کلانتر خواستار آزادی دخترش شده و به بازداشتش اعتراض کرده که همین اتفاق باعث
بازداشت موقت او نیز شده است
تمامی بازداشت شدگان در زندان قرچک به سر میبرند و حتی دسترسی به وکیل هم ندارند.
در دادگاهی که در تاریخ پنجم اسفند ماه برگزار شده نرگس حسینی به «تظاهر به عمل حرام» و «عدم رعایت حجاب شرعی» متهم شد و اکنون منتظر رای دادگاه است
در دادگاهی که در تاریخ پنجم اسفند ماه برگزار شده نرگس حسینی به «تظاهر به عمل حرام» و «عدم رعایت حجاب شرعی» متهم شد و اکنون منتظر رای دادگاه است
شاپرک شجریزاده داده که از روز شنبه پنجم
اسفند ماه در اعتراض به شرایط نامناسب نگهداریش و عدم دسترسی به وکیل دست به اعتصاب
غذا زده بود روز چهارشنبه۹ اسفند با قرار وثیقه موقت آزاد شد.
سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه اعلام کرد که
از دی ماه تاکنون فقط در تهران ۳۵ زن به خاطر اعتراض صلح آمیز به حجاب اجباری که
آن را "تبعیض آمیز" خوانده هدف حملات "خشن" و بازداشت قرار
گرفتهاند.
كميسيون زنان شورای ملی مقاومت ضرب و شتم و
دستگيري زنان معترض به حجاب اجباري را قويا محكوم و به اقدام فوري براي آزادي آنان فراخوان صادر کرد
دژخبمان رژیم آخوندی ۷۰ تن از زنان بازداشت شده
در جریان تجمع دراویش در خیابان گلستان هفتم را با ضرب و جرح به قرنطینه بند۳
زندان قرچک ورامین منتقل ساختند.
این در حالي است كه ۴۰ زن زنداني كه از قبل در
اين بند بوده اند با کمبود جا و شرايط بسيار سخت در این بند محبوس هستند. از
سرنوشت شماری از زنان بازداشت شده در تجمع دراویش خبری در دست نیست.
دوشنبه شب۳۰بهمن تا بامداد سه شنبه اول اسفند
در جریان یورش نیروهای سرکوبگر به تجمع دراویش صدها تن دستگير شدند كه بخش زيادي
از آنان را زنان تشكيل ميدهند.
کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ايران
دستگيريهاي جمعي و خودسرانه مردم معترض را قوياً محكوم نموده و عموم مراجع بين
المللي مدافع حقوق بشر و حقوق زنان را به اقدام فوري براي آزادي بازداشت شدگان شب
گذشته بهويژه زنان فرا ميخواند.
کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران اول اسفند ۱۳۹۶ (۲۰ فوریه ۲۰۱۸)
یک ماه و نیم بیخبری از سرنوشت محمد بم، شاعر
خوزستانی
محمد بم، شاعر خوزستانی که در اعتراضات سراسری
دیماه در شهر آبادان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود پس از گذشت یک ماه و نیم
همچنان در بازداشت به سر میبرد.او در تاریخ ۱۲ دیماه سال
جاری در پی شرکت در تظاهرات اعتراضی بازداشت شده بود،پس از گذشت یک ماه و نیم
همچنان در بازداشت به سر میبرد. عدم تماس
آقای بم با خانواده و بیخبری از سرنوشت و جزپیات پروندهاش موجب نگرانی خانواده و
نزدیکان این شاعر آبادانی شده است.محمد بم، پیشتر نیز به دلیل فعالیت های فرهنگی
به خصوص در حوزهی شعر دستگیر شده بود و پروندهای در حال رسیدگی در دادگاه انقلاب
دارد.
تداوم بازداشت فعالان مدنی استان مرکزی؛ ملاقات
محمد نجفی و علی باقری با خانواده
از زمان شروع اعتراضات مردمی
شماری از فعالین مدنی اهل شازند و آستانه توسط نیرو های امنیتی بازداشت شدند، این
بازداشت ها بصورت خاص پس از آن صورت گرفت که این افراد در افشاگری در خصوص نحوه
جان باختن یکی از معترضان حوادث اخیر به نام “وحید حیدری” در بازداشتگاه کلانتری
شهر اراک ایفای نقش کردند. علی باقری و محمد نجفی که از جمله این بازداشت شدگان
هستند امروز از قرنطینه زندان مرکزی اراک به بند تشخیص این زندان منتقل شدند، پس
از این انتقال این دو توانستند با خانواده خود ملاقات داشته باشند.
روز۲۶ بهمنماه محمد نجفی و علی باقری پس از چندین هفته توانستند بصورت
رسمی نخستین ملاقات با خانواده خود را داشته باشند. پیش از این صرفا دیدارهای
کوتاه مدتی بین این افراد و خانواده ها صورت گرفته بود که محدود به دیدارهای تصادفی
در راهروهای دادگاه بود.
بهزاد علی بخشی دیگر فعال مدنی بازداشت شده در
پرونده مشترک با آقایان نجفی و باقری در بند هشت زندان مرکزی اراک نگهداری میشود.
فعالان مدنی بازداشت شده در استان مرکزی
که حول یک پرونده دستگیر شده اند؛ محمد نجفی، کیان صادقی، عباس صفری، علی باقری و
بهزاد علی بخشی می باشند
اتهامات این افراد بعنوان ۵ هم پرونده که طی
اقدام هماهنگ نیرو های امنیتی بازداشت شدهاند تا حد زیادی مشترک است، کیان صادقی
به شرکت در اعتراضات و تبلیغ علیه نظام از
طریق تهیه فیلم و عکس در مراسم ختم مادر محمد نجفی” متهم شده است و باقی افراد به
“شرکت در اعتراضات، اخلال در نظم عمومی، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب (در رابطه
با پرونده جان باختن “وحید حیدری”)، راه اندازی و عضویت در گروهای معاند نظام تفهیم
شده و برای آقایان نجفی و باقری علاوه بر این اتهامات مصاحبه با رسانه های خارجی
هم به پرونده آنان اضافه شده است.”
از میان بازداشت شدگان کیان صادقی اهل شازند با
قید کفالت آزاد شده است، همچنین عباس صفری اهل آستانه که در تاریخ ۲۶ دیماه
بازداشت شده بود نیز در تاریخ ۱۵ بهمنماه به قید کفالت موقتا آزاد شد.
فعال حقوق بشر نادر افشار از روز ۱۵ بهمن در اعتصاب غذای خشک و دارو
نادر افشاری فعال حقوق بشر در روز ١٢ بهمن توسط نیروهای امنیتی در پارک دانشجو، به همراه فرزان
کاردان ربوده شدند. وی هم اکنون در بند 209 زندان
اوین بسر میبرد.
متن پیام مادر نادر افشار
من مادر نادر
افشاری هستم. نادر را روز ۱۲ بهمن در پارک دانشجو دستگیر کردهاند و از آن روز تا
الان در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی است. میگویند «هنوز تخلیه اطلاعاتی نشده
است و برای همین هم اجازه ملاقات ندارد.» آخرین خبر من از او برمیگردد به ۱۹ بهمن
ماه که او در ملاقاتی کوتاه به من گفت که ۴ روز است در اعتصاب غذا و داروست. از آن
شب خواب به چشمم نمیآید و مدام منتظر خبری از وضعیت او هستم.
پسر من تنها
۲۶ سال دارد و ما حتی نمیدانیم که چرا و به چه اتهامی او را دستگیر کردهاند. اما
این را میدانم که پسر من را وقتی دستگیر کردند سالم بود، من او را سالم میخواهم
و حتی یک مو هم نباید از سرش کم شود. از همهی شما که صدای مرا میشنوید خواهش میکنم
نگذارید نادر بیصدا در زندان بماند،صدای او باشید و از او حمایت کنید. تشکر من مادر درد کشیده
و نگران را بابت همه تلاشهایتان بپذیرید
نامه سرگشاده ۶ زندانی سیاسی زندان رجایی شهر
کرج در حمایت از بهنام موسیوند
جمعی از زندانیان عقیدتی زندان رجایی شهر کرج
بعنوان هم بندیان سابق و دوستان بهنام موسیوند با انتشار نامه ای سرگشاده و کوتاه
نسبت به وضعیت او ابراز نگرانی کردند.
متن نامه
نزدیک به یک ماه از بازداشت بهنام موسیوند می گذرد و علیرغم پیگیری های
خانواده اش، نهادهای قضایی منکر بازداشت وی شده اند که همین امر سبب نگرانی از وضعیت
نامبرده می باشد.
ما دوستان و همبندیان سابق آقای بهنام موسیوند که هشت ماه پیش پس از پایان حکم
از همین زندان آزاد گشته بود و مجددا توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده است با توجه
به مرگهای مشکوک تنی چند از بازداشت شدگان وقایع اخیر در زندانهای مختلف، ضمن
نگرانی از وضعیت و سلامت جانی بهنام موسیوند از تمامی وجدانهای بیدار و مجامع حقوق
بشری خواهان پیگیری وضعیت و شرایط نگران کننده این زندانی و تلاش جهت آزادی فوری وی
هستیم.
چهارشنبه – ۲۵ بهمن ماه ۹۶ – زندان گوهردشت (رجایی شهر)
آرش صادقی، پیام شکیبا، زانیار مرادی، سعید شیرزاد، سعید ماسوری و مجید اسدی
صحبتهای پدر فعال مدنی بهنام موسیوند و احضار نگرانی از بی اطلاعی از فرزند
بهنام موسیوند روز ۱۲ بهمن، به همراه چند فعال
مدنی دیگر طی یک عملیات هماهنگ در سایر نقاط ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت دیکراز محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.
خانواده وی ضمن نگرانی از وضعیت بهنام
گفتند:«بهنام دچار عارضه قلبی است و دارو مصرف می کند به همراه نداشتن داروهای قلبیش
از زمان بازداشت تا کنون موجب نگرانی خانواده و نزدیکانش شده است.»